Telefoon repareren

Je telefoon repareren is tegenwoordig het eerste wat je doet, als deze kapot is gegaan. Een nieuwe kopen kan ook, maar in de meeste gevallen is dat echt zonde. Wij zien het vaak genoeg dat een telefoon slechts een eenvoudige reparatie vereist, maar toch van de hand gedaan wordt. En dat terwijl ze nog geen jaar oud zijn. QSX is naast verzekeraar ook telefoon reparateur en wij repareren jouw telefoon, ongeacht of deze verzekerd is.

Telefoon Repareren Reparateur

QSX als telefoon reparateur

‘’Jullie zijn verzekeraar, repareren jullie dan ook mijn telefoon?’’ Jazeker! QSX doet haar best om jou volledig te ontzorgen op het gebied van telefoonbehoud en -onderhoud. Zodoende verzekeren wij niet alleen, maar zijn wij ook verantwoordelijk voor de reparatie van jouw telefoon. Hiervoor werken wij samen met vakkundige reparateurs die bij ons zijn aangesloten. Deze telefoon reparateurs zijn door QSX gescreend op kwaliteit, reparatieduur en -kosten en klantvriendelijkheid. Zo garanderen wij een eerlijke en goede smartphone reparatie. Uiteraard is QSX de verantwoordelijke partij in het reparatieproces.

Hoe laat ik mijn telefoon repareren?

Indien verzekerd bij QSX

Jouw bij QSX verzekerde telefoon heeft schade opgelopen en nu wil je hem laten repareren. Het is dan belangrijk dat je ons binnen 48 uur – na het oplopen van schade – op de hoogte stelt van de te repareren telefoon. Deze regel hanteren wij, zodat verergering van de al ontstane schade zoveel mogelijk wordt uitgesloten. Melding maken van een beschadigd toestel doe je door het schadeformulier voor verzekerde schade in te vullen.

Na het invullen van het formulier, ontvang je van ons verzendinstructies. Deze instructies vertellen je exact wat je moet doen, om jouw telefoon veilig bij de telefoon reparateur aan te laten komen. Zo dien je het toestel binnen zeven dagen op te sturen en hem op een juiste manier te verpakken. Bovendien ontvang je na je schademelding ook instructies omtrent de betaling van je eigen risico. Binnen 48 uur na aankomst bij de telefoon reparateur, krijg je jouw telefoon gerepareerd weer terug.

Indien niet verzekerd (bij QSX)

Ben je niet verzekerd bij QSX, maar wil je wel jouw telefoon repareren? Zoals vermeld, is dat geen probleem. Je hoeft niet bij QSX verzekerd te zijn om je telefoon te laten repareren. In dit geval vul je het schadeformulier in voor onverzekerde schade. Ook nu krijg je verzendinstructies opgestuurd, die je moet volgen om de procedure af te ronden. Er is echter één groot verschil met het repareren van een verzekerde telefoon. Na de aankomst bij de telefoon reparateur krijg je van ons een prijsopgaaf, waarna je kunt beslissen of je al dan niet akkoord gaat met de mobiel reparatie. We brengen in dit geval altijd behandelings- (€25) en verzendkosten in rekening.

Telefoon Repareren Total Loss

Mobiel reparatie niet meer mogelijk?

Het repareren van jouw telefoon is niet altijd mogelijk. Dat kan twee oorzaken hebben: hij is niet meer in jouw ‘beheer’ (door verlies of diefstal) óf hij is total-loss. Als je jouw telefoon verzekerd hebt bij QSX, bieden wij – afhankelijk van je pakket – uitkomst. Ook hiervoor hanteren we uiteraard enkele regels.

Diefstal

In het geval van diefstal, willen we dat je binnen 48 uur aangifte doet bij de lokale politie. In dat geval lever je bij je schademelding een kopie van de aangifte. In principe ontvang je dan van ons een nieuw vervangend toestel.

Total-loss

Is mobiel reparatie niet meer mogelijk vanwege het feit dat je toestel total-loss is? De oude, niet meer te repareren telefoon, stuur je op naar QSX, waarbij je automatisch de eigendom ervan aan ons overdraagt. Als je mobiel verzekerd is, leveren wij een nieuw vervangend toestel.

Schade of verlies melden

Garantie op de reparatie van je smartphone

Als de reparatie van je smartphone is uitgevoerd en afgerond, heb je recht op een garantie. Deze garantieperiode bedraagt drie tot zes maand. Dat wil zeggen dat je drie tot zes maand na de reparatie van je smartphone kunt reclameren als de uitgevoerde reparatie niet succesvol blijkt of bleek te zijn. Zo kan hetzelfde onderdeel dat voorheen kapot ging, opnieuw kapot gaan. Dat is niet de bedoeling en zou een voorbeeld kunnen zijn, waarbij jij je op je garantie kunt en mag beroepen!

Naast repareren ook je telefoon verzekeren

Tot zover onze dienst als het gaat om het repareren van je telefoon, mobiel of smartphone. Zoals je inmiddels weet, kun je jouw telefoon ook bij ons laten verzekeren. Heb je hier vragen over of wil je om een andere reden contact met ons opnemen? Geen probleem. Onze klantenservice is de hele dag bereikbaar. Zij zal je bij al je vragen helpen!

Klantenservice