FAQ

Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Lees ze gerust eens door. Staat het antwoord op jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Veel gestelde vragen

Wanneer kan ik mijn telefoon bij QSX Insurance verzekeren?

 • De telefoon is nieuw, je hebt hem net aangeschaft,
 • De telefoon is niet ouder dan 12 maanden,
 • Je hebt de factuur of een contract (van je abonnement) waarop je telefoon met IMEI nummer staat beschreven,
 • Bij verkoop via onze website vraagt QSX Insurance om een foto van jouw telefoon. De foto is onderdeel van jouw verzekeringsbewijs. Je bent pas verzekerd als je een foto hebt gemaild naar info@qsx-insurance.com en wij deze hebben goedgekeurd.

Welk eigen risico is van toepassing?

Een eigen risico van € 50,00 of €75,00 (afhankelijk van de keuze in dekking) is van toepassing op deze polis. Het eigen risico wordt bij elke schade c.q. diefstal in rekening gebracht. Het eigen risico wordt genoemd op de dekkingsbevestiging.

Wanneer gaat de verzekering in?

De telefoon verzekering gaat in op de dag dat de aanvraag bij QSX Insurance binnenkomt en QSX Insurance de premie binnen 5 werkdagen kan incasseren.

Binnen 5 werkdagen ontvang je de dekkingsbevestiging, dit is jouw verzekeringsbewijs, en de polisvoorwaarden. Let op: de email kan in geval van een Outlook of Google-account ook bij de spam binnenkomen. Kijk deze dus even na!

De premie zal middels een eenmalige machtiging of automatische incasso worden afgeschreven. Kan QSX Insurance, om welke reden dan ook, de jaarpremie of eerste maandpremie niet incasseren, dan is er ook geen dekking.

Zijn er administratiekosten?

Ja, nieuwe klanten brengen wij eenmalig €12,95 administratiekosten in rekening. Bij iedere volgende verzekering die jij, of een inwonend familielid, afsluit vervallen deze administratiekosten.

Vragen jullie om een foto als ik mijn verzekering aangevraagd heb?

QSX Insurance kan alleen onbeschadigde, goed-werkende apparatuur niet ouder dan 12 maanden verzekeren. Om discussie op het moment van schade te voorkomen, vragen wij tijdens de acceptatieperiode een foto van het te verzekeren object.

De foto moet voldoen aan een aantal voorwaarden:

 • Het te verzekeren apparaat moet duidelijk in beeld te zien zijn, inclusief het beeldscherm; bij een telefoon dient het IMEI-nummer in het beeldscherm getoond te worden.
 • Indien op moment van schade de foto niet in het dossier aanwezig is, wordt de schade niet in behandeling genomen.

Waar vind ik het IMEI-nummer?

Toets op je telefoon in:  *#06#. Dan zie je vanzelf het IMEI-nummer in beeld verschijnen.

Wat gebeurt er als QSX Insurance de premie niet kan incasseren?

 • De dekking van jouw verzekering gaat in met terugwerkende kracht naar de ingangsdatum op het moment dat QSX Insurance de jaarpremie of eerste maandpremie incasseert.
 • Kan de premie niet geïncasseerd worden, om welke reden dan ook, dan is er in geval van schade géén dekking.
 • Bij problemen met incasseren neemt QSX Insurance hierover contact met je op per email.
 • QSX Insurance accepteert twee keer een incasso weigering. Daarna wordt de verzekering door QSX Insurance stopgezet.

Ik ben toch al verzekerd via mijn inboedelverzekering?

 • Een inboedelverzekering biedt alleen binnenshuis een beperkte dekking die vaak niet geldt voor draagbare producten zoals jouw telefoon.
 • Een speciale kostbaarhedenverzekering is vaak erg prijzig en kent veelal geen dekking bij vallen of stoten, of schade door frisdrank, koffie etc.
 • De inboedelverzekeringen kennen vaak een hoog eigen risico en schrijven daarbij ook af op je telefoon. Na afschrijving is jouw schadevergoeding na het eerste jaar al vaak 40-50% minder dan onze vergoeding die op nieuwwaarde is gebaseerd!

Wat moet ik doen als ik schade heb?

Vul het online schadeformulier zo volledig mogelijk in.

Wat moet ik doen als mijn telefoon is gestolen?

Aangifte doen bij de politie en het aangifteformulier meesturen met jouw aankoop bon bij de schademelding. Er moet bewijs van braak zijn om aanspraak te kunnen maken op de dekking.

Let op: de verzekeraar kan reparatiebonnen opvragen van de reparaties aan de kofferbak en/of het huis indien de mobiele telefoon daaruit ontvreemd is.

Kan ik mijn Lease of huurtoestel ook verzekeren bij jullie?

Ja, elk toestel is bij ons te verzekeren. Het zou toch zonde zijn dat je langdurig aan het afbetalen bent op een toestel dat of niet meer in jouw bezit is, of zwaar beschadigd is.

Ik heb een nieuwe telefoon, kan ik mijn verzekering hierop doorzetten?

Ja – geef even het nieuwe IMEI-nummer en factuur door. Er kan om een foto worden gevraagd.

Wie bepaalt of mijn kapotte mobiele telefoon wordt gerepareerd of vervangen?

QSX Insurance bepaalt op basis van verschillende factoren of de telefoon gerepareerd kan worden of dat deze moet worden vervangen

Hoe kan ik wijzigingen doorgeven in mijn (adres)gegevens voor mijn verzekering?

Geef deze online door via het contactformulier

Stuur een e-mail: info@qsx-insurance.com

Per post: Bergweidedijk 2, 7418 AD Deventer

Moet mijn telefoon gloednieuw zijn ten tijde van afsluiting?

Nee, wij kunnen de telefoon verzekeren zolang deze niet ouder is dan 12 maanden.

Waar kan ik de polisvoorwaarden van mijn verzekering terugvinden?

Onderaan elke pagina op onze website.

Krijg ik in geval van total-loss de schade uitbetaald?

In de eerste 2 jaar kopen wij een identiek toestel/apparaat van dezelfde leeftijd, conditie of jonger, meestal zelfs nieuw. Je gaat er dus NOOIT op achteruit, het vervangende toestel moet minimaal hetzelfde zijn, maar zal meestal beter zijn dan jouw originele toestel. Voorbeeld: Als je een 6 maanden oude iPhone 14 hebt, proberen wij die te vervangen met een 6 maanden oude iPhone 14 of nieuwer. Dit zijn refurbished toestellen, niet van nieuw te onderscheiden. Pas in het derde jaar passen wij een afschrijving van 50% op de nieuwwaarde toe en kan er voor een geldelijke uitkering gekozen worden.

Waar kan ik de polisvoorwaarden van mijn verzekering terugvinden?

Onderaan elke pagina op onze website.